Utorak 23.09.2014.
17:55
Beta

Obama: Nismo sami u borbi protiv džihadista

Zadovoljan intervencijom: Barak Obama
 

"Snaga te koalicije jasno pokazuje svetu da se ne radi samo o borbi Amerike", rekao je Obama, podsećajući na podršku "prijatelja i partnera" u toj operaciji: Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Bahreina i Katara.

"Narodi i vlade na Bliskom istoku odbacuju IS i brane mir i bezbednost koju region i svet zaslužuju", kazao je Obama u obraćanju iz Bele kuće, uoči polaska u Njujork gde treba da učestvuje na generalnoj skupštini UN.

Navodeći da će se u Njujorku prvi put sastati sa novim iračkim premijerom Hajdarom al Abadijem, Obama je kazao da namerava da "nastavi da jača koaliciju" radi borbe protiv "opasne pretnje" koju "za mir i bezbednost" predstavlja organizacija Islamska država.


SAD počele bombardovanje, ginu teroristi, ali i deca

"Za te napore biće potrebno vreme, suočićemo se sa teškoćama, ali učinićemo sve što je neophodno za borbu protiv te terorističke grupe", rekao je predsednik SAD.

On je dodao i da su napadi izvedeni i protiv pripadnika grupe Horasan koja je pripremala napade protiv američkih interesa, što je prethodno saopštio i Pentagon.

"Još jednom... nećemo tolerisati postojanje utočišta za teroriste koji prete našim državljanima", kazao je.

2024 © - Vesti online