Ponedeljak 22.09.2014.
14:27
mozzartsport.com

Saša Ilić pomera granice: Posle Džajića i Bobeka prestigao i Duleta Savića

Legenda crno-belih: Saša Ilić
 

Godine prolaze, Saše Ilić traje i pomera granice. Legendarni kapiten Partizana (37) izbio je na osmo mesto večne liste najboljih strelaca državnih prvenstava naše zemlje, računajući period od 1946. do danas, čime je na još jednom praktičnom primeru potvrdio da je velikan o kome će se raspredati priče i kad okonča bogatu karijeru.

Ilić je u Kragujevcu overio pobedu crno-belih nad Radničkim (3:0), što mu je bio 121. ligaški pogodak za klub iz Humske 1. Dovoljan da nadmaši dostignuće čuvenog napadača Crvene zvezde Dušana Savića koji je u periodu od 1973. do 1982. na 202 utakmice za bodove postigao 120 golova za ekipu sa "Marakane". To je drugi put u godinu i po dana da na istoj ovoj listi Saša Ilić pretiče bivše asove Crvene zvezde, pošto je aprila 2013. preskočio i Dragana Džajića (113).

U međuvremenu sustigao je i prestigao Stjepana Bobeka na listi najboljih strelaca Partizana u prvenstvu svih vremena, nadmašivši legendarnog Štefa za tri gola i sad je u toj statističkoj kategoriji rekorder "parnog valjka".

Za ljubitelje statistike još jedan podatak: Saša Ilić je u nedelju postigao prvenac u aktulenom prvenstvu, što mu je 14. vezana sezona u našem fudbalu da makar jednom trese mrežu rivala. Jedino nije uspeo u debitantskoj, ali nije ni imao previše prostora, odigrao je samo jedan jedini meč, protiv Borca u Čačku i proveo na terenu svega 34 minuta.

Sve posle toga je istorija...

2024 © - Vesti online