Ponedeljak 22.09.2014.
08:00
Beoinfo

Parking servis objavio rat bahatim klaberima

Akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila iz okoline ugostiteljskih objekata organizovali su zajednički JKP "Parking servis", grad Beograd, Saobraćajna policija, Interventna jedinica beogradske policije i Komunalna policija.

Udruženim snagama protiv nepropisnog parkiranja
 


Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika istakao je da je ovo samo jedna u nizu akcija koje će se sprovoditi u narednom periodu, a pokazuje rešenost grada da uspostavi komunalni red.

– Komunalni red i stabilnost su prioritet i očekujte akcije i u vezi sa nepropisno postavljenim splavovima i uvođenjem reda u gradskom javnom prevozu – kazao je Milosavljević.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković rekao je da je uvođenje komunalnog reda prioritet ovog preduzeća i da je nedopustivo da bahati pojedinci svakodnevno svojim automobilima blokiraju trotoare pešacima i stanarima.

– Ovakvim akcijama uvodimo red u parkiranje, i stavljamo jasno do znanja da nema povlašćenih i da zakon mora da važi za sve. Nećemo dozvoliti da većina građana budu žrtve bahatih pojedinaca, koji parkiraju automobile kao statusne simbole pored stola gde piju kafu. Slične akcije ćemo nastaviti i intezivirati u narednom periodu, jer smo odlučni u nameri da uspostavimo komunalni red. Već sada vidimo poboljšanje u ponašanju i svesti vozača, a cilj uređenog parkiranja je da sačuvamo bezbednost svih učesnika u saobraćaju – rekao je Čupković.

Nikola Ristić, načelnik komunalne policije istakao je da je ova akcija u interesu građana sa ciljem da se umanje prekršaji i kazne oni koji krše propise.

– Imamo dobru saradnju sa beogradskom policijom, Beograđani su navikli na prisustvo komunalnih policajaca i ne prave probleme kad sankcionišemo prekršaje – rekao je Ristić, podsetivši da će od 1. oktobra biti uvedeno sankcionisanje sa elektronskim prekršajnim nalogom, kad će prekršaji biti češće i brže sankcionisani.


Akcija je sprovedena bez većih problema, zahvaljujući zajedničkom sistemskom delovanju svih gradskih službi i institucija.

2024 © - Vesti online