Nedelja 21.09.2014.
13:33 >> 18:34h
Vestionline

Enigma je rešena: Jović potpisao za Zvezdu!

Novi adut Crvene zvezde: Stefan Jović
 

Samo par sati pre nego što je na društvenoj mreži otkrio da je njegovo srce crveno-belo, Stefan Jović je postao deo vicešampiona Srbije.

"Zvanično slobodan igrač. Moje srce je crveno-belo", napisao je ranije Jović na Tviteru, da bi menadžer "srebrnog" beka Aleksandar Rašković postavljenom slikom na društvenoj mreži nekoliko sati kasnije otklonio sve dileme.

Crvena zvezda angažovala je novo pojačanje. U redove crveno-belih stigao je još jedan srebrni reprezentativac sa Svetskog kupa u Španiji. Reč je o Stefanu Joviću (1990, 198) koji igra na poziciji plejmejkera. Jović je sa Zvezdom potpisao trogodišnji ugovor i tako je uspešno stavljena tačka na pregovore koji su otpočeli odmah po završetku prošle sezone.

Stefan Jović prilikom potpisa ugovora sa crveno-belima

Rođen je u Nišu 3. novembra 1990. godine, a karijeru je započeo u Ergonomu. Branio je boje Sloge iz Kraljeva, a poslednje dve godine bio je član Radničkog iz Kragujevca. Prošle sezone u ABA ligi imao je učinak od 4,3 poena, 2,7 asistencija, 2,4 skoka i 1,4 osvojene lopte za prosečno 21 minut na terenu. U Evrokupu na 13 utakmica prosečno je beležio 3,9 poena, 3,1 asistencija i 2,6 skokova po meču.

Jović je zablistao ovog leta u dresu reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Španiji sa kojom je osvojio srebrnu medalju. Bio je jedan od džokera selektora Aleksandra Đorđevića sa učinkom od 3 poena, 2,1 skoka i 1,7 asistencija po meču. Takođe, sa reprezentacijom je 2013. godine osvojio dva odličja: srebrnu medalju na Mediteranskim igrama i bronzu na Univerzijadi.

2024 © - Vesti online