Petak 19.09.2014.
21:26
Beta

“Ovo nisu Vučićeve, već Vladine mere“

Cela Vlada snosi odgovornost za sprovedene reforme: Ivica Dačić
 

"Ovo nisu mere (premijera Aleksandar) Vučića, već odluka Vlade Srbije i svi snosimo odgovornost za to", rekao je Dačić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je kazao da pre objavljivanja odluke o smanjenju plata i penzija, održan sastanak kome su osim njega prisustvovali premijer Vučić i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, a na kojem je postignuta saglasnost o neophodnosti tih mera.

"Ako u ekonomskoj sveri ne napravimo ono što se sada radi, ne bi mogli da obezbedimo budućnost za našu zemlju. Ova mera nije sama sebi cilj, nije nama cilj smanjenje plata, penzija i deficita, već nam je cilj veći društveni proizvod", rekao je Dačić.

Više puta je ponovio da je mera smanjenja plata i penzija, samo deo sveobuhvatne ekonosmke reforme koje će dovesti do razvoja privrede.

"Više se troši nego što budzet može da podnese, isrpljene su sve mogućnost i vlada mora da preuzme velike iskorake kako bi spasila zemlju", dodao je Dačić.

Ukazujući na neophodnost donete mere, naveo je da se Srbija od 2005. godine zadužila za 12-13 milijardi i upitao gde je taj novac.


"Sigurno nije uložen u razvoj", ocenio je Dačić.

On nije znao da kaže koliko građana će biti pogođeno ovom merom, jer, kako je naveo, "nikada nismo imali precizne podatke o tome".

2024 © - Vesti online