Petak 19.09.2014.
19:21
mozzartsport.com

Partizan "izvisio": Todorović u Bilbau

Više mu se svidja ACB liga: Dejan Todorović 

Umesto Partizana izabrao je - Bilbao. Mladi srpski bek Dejan Todorović, koji se dosta dugo pominjao kao veliko pojačanje dugogodišnjeg srpskog šampiona, odlučio je da karijeru nastavi u Bilbau, gde će narednu sezonu provesti kao pozajmljeni igrač Unikahe iz Malage.

Todorović, koji je u Unikahi još od juniorskih dana, debitovao je za prvi tim u pretprošloj sezoni, kada je igrao i Evroligu u šest navrata, ali nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu. Prošlu takmičarsku godinu proveo je u ekipi Rinkon, gde je prosečno beležio skoro 15 poena, 3,5 skokova i 1,5 asistencija. Iako je Partizan bio ozbiljan u nameri da potencijalnog srpskog reprezentativca dovede u svoje redove, on je izabrao Bilbao, gde će imati priliku da se oproba u najjačoj španskoj ligi sa znatno većim prostorom za igru.

Podsetimo, Bilbao je bio u ogromnim finansijskim problemima u prethodnom periodu, čak je bilo i nagoveštaja da klub iz Baskije neće igrati ENDESA ligu, ali su na kraju ipak prikupljena sredstva, potrebna za opstanak.

2024 © - Vesti online