Petak 19.09.2014.
09:24
M. Todorović - Vesti

Nišlija rekorder Lamanš triatlona

Saša Đorđević sa srpskom trobojkom
 

Kako je rekao "Vestima", na ovaj jedinstven poduhvat odlučio se pošto je pre četiri godine prvi put preplivao Lamanš:


- Osetio sam te 2010. godine da preplivavanje Lamanša nije kraj mojih mogućnosti. U želji i nameri da saznam gde su granice skoro nemogućeg odlučio sam se za Lamanš triatlon jer je to skup tri različite sportske discipline u ekstremnim dužinama. Pošao sam iz Dovera 6. septembra ujutru, a u Hajdelberg stigao 11. septembra u podne. Najpre sam preplivao Lamanš dužine 35 kilometara, a potom vozio bicikl 580, i istrčao tri maratona u dužini od 127 kilometara.
 

Amater u plivanju i biciklizmu pobednik triatlona
 

Ovaj Nišlija nam je ispričao da je potpuni amater u plivanju i biciklizmu, ali da mu ipak nije bilo mnogo teško, jer se odlično pripremio da obori svetski rekord koji je do sada držao Vasanti Nemiz.
 

- Ovaj rekord stigao je kao rezultat odlične tehnike koncentracije, vizuelizacije i meditacije koje sam naučio od učitelja joge Šri Činmoja, koju praktikujem već 24 godine - kaže ovaj uspešni Nišlija.

Sve sam finansirao

Planira Saša Đorđević neostvareno - preplivavanje u jednom cugu Lamanša u oba pravca, ili uspon na Monteverest, jer se do sada bavio i alpinizmom. Obaranje svetskog rekorda u Lamanš triatlonu sam je finansirao (put, takmičenje i sudije - oko 7.000 evra), i sve buduće akcije i podvizi, rekao nam je, zavise od finansija.

2024 © - Vesti online