Petak 19.09.2014.
08:00
Vestionline

Poboljšajte njegov rad u samo pet koraka

I ona će biti oduševljena vašom erekcijom
 

Prema novom istraživanju objavljenom u časopisu za seksualnu medicinu, faktori na koje se može uticati, a koji mogu pomoći u lečenju erektilne disfunkcije su telesna težina, konzumacija alkohola i fizička aktivnost.

Ovo su pet navika koje bi trebalod a promenite ukoliko imate problema sa erekcijom. Njihovom promenom ne samo da ćete se bolje pokazati u krevetu, već će vam se i opšte zdravlje poboljšati.

Zašto se muškarci bude sa erekcijom?

Težina - Pazite da održavate zdrav indeks telesne mase, jer muškarci s viškom kilograma imaju i mnogo niži nivo testosterona.

Spavanje - Prvo na čemu se može uočiti da muškarac ima problema sa spavanjem jeste nedostatak jutarnje erekcije. Moguće je da bolujete od apneje koja može da utiče na ciklus spavanja, ali i normalne cikluse erekcije koji se događaju tokom noći.

Fizička aktivnost - Poznato je da žene koje vežbaju imaju bolji seksualni život od onih koje nisu u formi, a isto važi i za muškarce. Pored toga što ćete izgubiti višak kilograma i imati više energije, bolje ćete se osećati i biti samouvereniji. Još jedna dobra strana vežbanja je što posle treninga raste nivo testosterona pa ćete brzo biti spremni za drugu vrstu vežbanja.

Ishrana - Možda biste mogli da izbegnete večernje grickanje čipsa uz utakmicu. Smanjivanje holesterola može da pomogne u povećanju testosterona, tako da je pažljivo odabrana ishrana nužna za dobro seksualno funkcionisanje. Takođe, visok nivo šećera u krvi kod dijabetičara može da utiče na funkcionisanje nerava u penisu. U toj situaciji, jednostavan gubitak kilograma može da pomogne s kontrolom šećera i povratkom signala u nerve.

Konzumiranje alkohola - Malo alkohola može pomoći muškarcima s erektilnim disfunkcijama. Jedno do dva pića dnevno mogu da smanje rizik od srčano-nervnih problema, glavnog uzroka nastajanja erektilnih disfunkcija. Ali, pripazite s pićem, jer je prilikom testiranja životinja dokazano da povećan unos alkohola može da uzrokuje grčenje penisa što je suprotno od onog što treba činiti tokom seksualnog odnosa.

2024 © - Vesti online