Petak 09.04.2010.
03:06
blic.rs

U Medveđi posla za 300 rudara

Boris Tadić sa rudarima u Medveđi
 

Otvaranju rudnika koji je bio zatvoren poslednjih osam godina, prisustvovao je i predsednik Srbije Boris Tadić, koji je rekao da država treba da bude solidarna s rudarima.

Tadić je u razgovoru sa rudarima ocenio da je otvaranje ovog rudnika, koji je u vlasništvu koncerna "Farmakom“ iz Šapca, bitno za ekonomiju Medveđe, ali i celu srpsku ekonomiju.

- Ovde se neće proizvoditi samo ruda olova, cinka srebra i zlata, već će ona biti plasirana i kao gotov proizvod akumulatora, i njena vrednost biće osam puta veća. Takvi resursi i finalni proizvodi mogu da doprinesu regionalnom razvoju Srbije - naveo je predsednik Srbije.

On je poručio da je Srbiji potreban „jedan novi optimizam“. Apelovao je na građane, novinare, analitičare i posebno na narodne poslanike da pokažu optimizam.

- Ovi u Skupštini kukumavče na sve strane, kritikuju, i to upravo oni koji nisu završili nijedan kilometar autoputa u Srbiji. Ne možemo da izvučemo Srbiju iz krize ukoliko samo kukamo - istakao je Tadić.

U Rudniku „Lece“ trenutno radi, kako je novinarima rekao predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković, oko 150 rudara, a za mesec dana biće ih primljeno još toliko. On je kazao da će se u međuvremenu vršiti obuka rudara i da se na spisku zainteresovanih nalazi 470 osoba iz tog kraja.

2024 © - Vesti online