Sreda 17.09.2014.
13:09
Alo

Podrška: Ministar Tasovac ide na "Paradu ponosa"

Ličnim primerom treba da pokažemo toleranciju na delu. Svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiću podršku pripadnicima LGBT zajednice: Tasovac
 

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je razgovarao je sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd Markom Ilićem i Bobanom Stojanovićem o unapređenju saradnje institucija i LGBT zajednice i pružio podršku održavanju ove manifestacije.

Predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa Beograd pokazali su razumevanje za složenu situaciju u društvu, ali su istakli da je poštovanje manjinskih prava tekovina

"Da li je potrebno da rizikujemo živote zbog gej parade?"

modernog društva i da je neophodno stvarati uslove za njihovo unapređivanje.


Saglasan sa njihovim zapažanjima, ministar Tasovac je ocenio da bi ličnim primerom trebalo da pokažemo toleranciju na delu i najavio da će svojim prisustvom na Paradi ponosa pružiti podršku pripadnicima LGBT zajednice.


Naglašeno je da Ministarstvo kulture i informisanja ostaje otvoreno za saradnju, koja podrazumeva davanje ravnopravne mogućnosti svima, pa i LGBT zajednici, da svojim projektima aplicira za finansijsku podršku Ministarstva, u okviru redovnih javnih konkursa.

Parada ponosa u Beogradu 28. septembra

2024 © - Vesti online