Sreda 17.09.2014.
12:41
Vestionline

Ivana Španović: Najuspešnija godina

Uspešna sezona: Ivana Španović
 

„Velika je čast i privilegija biti izabran i nastupati za reprezentaciju Evrope. Mnogo sam srećna jer smo Lesur i ja uspele da u našoj disciplini donesemo timu Evrope maksimalni broj bodova. Poseban je osećaj braniti boje Evrope i drago mi je da sam mojim rezultatom opravdala poziv u reprezentaciju i doprinela pobedi našeg tima“.


Ovo je ujedno bilo i poslednje takmičenje za srpsku atletičarku ove godine, te se Ivana kratko osvrnula i iznela utiske ove takmičarske sezone.


„Ovo je definitivno moja najuspešnija godina. Osvojila sam svetsku bronzu u dvorani i evropsko srebro, pomerila granice najboljeg rezultata kako u dvorani tako i na otvorenom, izbila sam na prvu poziciju svetske rang liste u jednom trenutku da bi u sveukupnom poretku Dijamantske Lige zauzela drugo mesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana. Završila sam sezonu nastupom za reprezentaciju Evrope i ne mogu biti srećnija. Tokom cele sezone sam uspela da održim vrlo visok nivo forme i ono što je najvažnije nisam imala ozbiljnih povreda. Svi ovi uspesi daju mi dodatno samopouzdanje za narednu sezonu u kojoj će prioritet imati svetsko prvenstvo u Pekingu“.


Nema sumnje da je ovo bila najuspešnija sezona u karijeri Ivane Španović koja je pokazala da pripada samoj eliti svetske atletike.Učešće, kao i kontinuitet uspeha na velikim takmičenjima je definitivno doveo srpsku rekorderku u sam svetski krem. Španovićeva je ove sezone bila u vrhunskoj formi, briljirala na svakom takmičenju, svojom profesionalnošću i borbenošću zasenila je svoje konkurentkinje i opčinila svetske stručnjake,ali kao da je srpskoj atletičarki nedostajalo tokom cele godine ono malo sportske sreće za još jedno bolje mesto ili sjajnije odličje, za koje je realno bila i više nego spremna.

Takođe, treba istaći da vremenski uslovi nisu bili na strani atletičara ove godine, na većini takmičenja pratilo ih je hladno vreme, kiša i vetar, ali ipak, srpska atletičarka nema za čime da žali, njeni uspesi su definitivno ispisali nove stranice istorije srpske atletike i kako sama kaže svi ovi uspesi joj daju samo dodatnu motivaciju da trenira još jače kako bi i u narednim godinama bila još bolja i Srbiju obradovala novim medaljama.


Uslediće kratka pauza, a početkom oktobra srpska atletičarka kreće sa pripremama za novu sezonu, spremajući se za nove izazove i nove pobede.

2022 © - Vesti online