Četvrtak 18.09.2014.
04:29
S. M. Tomić - Vesti

Vojnici u metrou

Poslednja, šesta epizoda "Ratova zvezda" pod nazivom "Osveta Sita" je izašla 2005. godine, a Džordž Lukas, reditelj serijala i osnivač Lukasfilma, više puta je najavljivao da novih epizoda neće biti. Međutim, kompanija Dizni je za 4,5 milijardi dolara kupila Lukasfilm i u maju 2014. počelo je snimanje sedmog nastavka.

Fascinacija "Ratovima zvezda", koja je krajem sedamdesetih godina zahvatila mlađu populaciju, postala je planetarni fenomen koji ni i dan-danas nije izgubio na popularnosti. Gedžeti, kostimi, svetleći mačevi, čuvene crne maske doneli su najveću zaradu jednoj produkcijskoj kući, a procenjuje se da do sada iznosi oko 27 milijardi dolara.

Poslednji džedaj

Prvi deo priče "Ratova zvezda" vrti se oko Anakina Skajvokera, čoveka čija se borba između svetle i mračne strane reflektuje na sudbinu cele galaksije. Prva tri filma prikazuju Anakina kao talentovanog mladog džedaja (čuvari mira i predstavnici svetle strane Sile) i njegov pad ka mračnoj strani Sile, pod vođstvom gospodara Sita. Anakin postaje Dart Vejder. Drugi deo serije posvećen je Anakinovom sinu Luku Skajvokeru, koji postaje poslednji džedaj.

2024 © - Vesti online