Ponedeljak 02.11.2009.
17:01
Vestionline, Tanjug

Krojf selektor Katalonije

Šezdesetdvogodišnji Krojf, koji je Barselonu kao trener doveo do titule u Kupu šampiona 1992. godine, od 1996. godine, kada je napustio klupu Katalonaca, nije imao trenerski angažman. Krojf će 9. novembra biti zvanično predstavljen kao selektor, a pored stručnih, imaće i zaduženja u oblasti sportskih i društvenih projekata, objavljeno je na veb sajtu Katalonske fudbalske federacije.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija nisu priznale Kataloniju, koja tradicionalno igra prijateljske mečeve u decembru svake godine.

Prošle godine Kataloncui su pobedili selekciju Kolumbije sa 2:1 na Kamp Nou, a tada su igrali i prvotimci Barselone Karles Pujol, Bojan Krkić, Đerard Pike i Serhio Buskets.

Krojf godinama živi i radi u Barseloni i svom sinu je dao ime po katalonskom zaštitniku Đordiju. Bivši najbolji igrač Evrope bio je prošle godine zainteresovan za rad na razvoju omladinskog pogona Ajaksa, ali je odustao jer se razišao u stavovima sa tadašnjim selektorom Markom Van Bastenom. 

2024 © - Vesti online