Četvrtak 08.04.2010.
19:53
Tanjug

Ristić:Pomoći povratak Srba na Kosovo i Metohiju


U Kosovskoj Mitrovici, Ristić je obišao Centar za socijalni rad, gde je sa nadležnima razgovarao o raspoloživim sredstvima za socijalna davanja i za jednokratnu pomoć povratnicima, kako bi se pomoglo proteranim Srbima da se vrate kućama.


U opštini Štrpce, Ristić je sa predsednikom srpske opštine Štrpce Zvonkom Mihajlovićem, prisustvovao smeštaju srpskih porodica koje su se vratile u ovu opštinu.


Predsednik Crvenog krsta Vanja Pužić obavestio je Ristića o distribuciji prehrambenih paketa, koje je Ministrstvo za Kosovo i Metohiju uputilo povratnicima.
Ristić je obišao i Kolektivni centar za smeštaj povratnika »Lahor« gde je sa upravnikom centra Dragišom Kuzmanovićem razgovarao o uslovima ljudi smeštenim u tom centru.


U Kosovskoj Kamenici Ristić je sa predsednikom opštine Bobanom Jeftićem obišao povratničke lokacije i srpske porodice.


Ristić je naglasio je da je cilj njegove posete povratničkim lokacijama na Kosovu i Metohiji, intenziviranje prisustva države Srbije na ovom delu njene teritorije.


On je rekao da će Ministarstvo za Kosovo i Metohiju pružiti svaku moguću pomoć kako bi se proterani Srbi što pre vratili u svoje napuštene domove i kako bi se stvorili uslovi za njihov održivi opstanak na Kosovu i Metohiji, saopštilo je Ministarstvo.

2024 © - Vesti online