Subota 13.09.2014.
14:50
Beta

Vulin: Menjamo zakon da bi zaštitili decu

Malo pričao, malo molerisao: Aleksandar Vulin
 

"Imamo uznemirujuće podatake da se broj zlostavljane dece u Srbiji povećava. Posebo da teško što ima slučajeva gde je jedno dete više puta zlostavljano od istih zlostavljača. Odgovornost je čitavog društva da se takve stvari ne dešavaju. Može se desiti da dete ima takvu nesreću, ali ne može se desiti da se ta nesreća ponavlja", kazao je Vulin prilikom posete Prihvatilištu za urgentnu zaštitu dece izložene zlostavljanju u Beogradu.

Ministar za rad, koji je u radnom kombinezonu došao da učeštvuje u akciji krečenja i sređivanja prostorija Prihvatilišta, koje radi u sklopu beogradskog Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, kazao da je razgovarao sa vaspitačima i upravom o problemima sa kojima se sreću u svakodnevnom poslu i načinu na koji može da se
pomogne.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd Zoran Milačić kazao je da će krečenje, renoviranje kupatila i nov nameštaj Prihvatilištu omogućiti kvalitetniju organizaciju prostora i bolje uslove za boravak dece koja tu ostaju od tri do šest meseci.

2024 © - Vesti online