Petak 12.09.2014.
14:47
Srna

Strani mirotvorci dolaze u Bujanovac na obuku

Bratislav Gašić sa komandantom Nacionalne garde Ohaja

Gašić je napomenuo da saradnja Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja ne znači menjanje skupštinske odluke o vojnoj neutralnosti, niti postoji istočna vojna neutralnost, niti zapadna vojna neutralnost.

"Vojska Srbije je okrenuta ka prijateljima i partnerima i na istoku - ka Rusiji i na zapadu ka Americi, i prema Kini... Tako da sa svima razvijamo dobre i prijateljske odnose", rekao je Gašić, napominjući da je po odluci parlamenta Srbija vojno neutralna država.

On je poručio da će dobra saradnja Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije biti unapređena, uključujući i oblast vanrednih situacija, dodajući da dve vojske sarađuju od 2006. godine, a da je vrednost donacija dostigla osam miliona dolara.

Ašenherstova je istakla je da se saradnja Nacionane garde Ohaja i Vojske Srbije uspešno razvija raznim aktivnostima i zajedničkim vežbama, a da se istovremeno razvija i prijateljstvo pripadnika obe vojske.

Prema njenim rečima, tema sastanka sa ministrom odbrane Srbije bila je i planiranje budućih aktivnosti u okviru raznih oblika saradnje i razvijanja partnerstva. Kao znak prijateljstva i dobrih odnosa Gašić je komandantu Nacionalne garde Ohaja poklonio repliku Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu.

2024 © - Vesti online