Petak 12.09.2014.
12:00
B.R. - Foto: A. Čukić

Naklon pred humanom Desom

Stalni posetilac: Deca Međed u ''Vestima''
 

Jednostavno je ušla i bez mnogo reči pružila 100 evra za svoju stalnu štićenicu
mladu 27-godišnju Svjetlanu Kljajić iz ključana kod Kozarske Dubice. Ova samohrana majka ostaće upamćena kao medicinski fenomen, jer je preživela jedno od najsmrtonosnijih neuroloških oboljenja i u komi rodila zdravu ćerkicu Jovanu, ali nažalost posle svega ostala nepokretna.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Već osam godina ovu hrabru ženu pomažu naši čitaoci među kojima je i donatorka Desa Međed, rodom iz Kozarske Dubice, koja je davne 1965. otišla u svet iz Beograda, a vetrovi su je odneli sve do Halmstada u Švedskoj.


I tamo na hladnom severu dugo godina radila, zaslužila penziju, ali i ostala u Švedskoj. Svake godine srce je povuče i ka prestonici Srbije ali i u zavičaj gde još ima familije. "Sve dok budem mogla, dolaziću u posete, i sve dok budem imala za sebe - imaću i za druge. Jer nije Svjetlana jedina kojoj pomažem... Tu je i mali Nikola Dunović iz Prijedora, sin Jelene Trikić nazvane Majka hrabrost", kaže nam na rastanku Desa Međed uz molbu da joj na švedsku adresu pošaljemo jedan primerak "Vesti".

2024 © - Vesti online