Sreda 10.09.2014.
21:06
Beta

Đorđević: Teo je lider, sve igrače volim!

Svi igrači su blistali: Aleksandar Đorđević, selektor "orlova"
 

"Nema šta da se lažemo, ovo je dobar rezultat, ozbiljna utakmica, odigrana od prvog do poslednjeg trenutka, s velikom koncentracijom igrača, velikom pameću. To je ono što mi daje snagu i elan da i dalje zajedno gradimo nešto, da ostavimo neki otisak ovde na Svetskom prvenstvu", rekao je Đorđević srpskim novinarima u Madridu.

Srbija je pobedila Brazil sa 84:56 i tako se plasirala u polufinale takmičenja.

"Došli smo do onoga što smo svi priželjkivali. Košarka je u Srbiji više od sporta, i mi moramo da imamo ovakav odnos prema njoj, prema dresu, utakmicama i prvenstvu. Igračima sve čestitke za srce, za borbenost, za pamet. Timski s velikom partijom (Miloša) Teodosića koji nas je talentom, umećem i znanjem poveo ka sigurnoj igri, ali su svi ostali dali svoj doprinos", rekao je Đorđević.

FOTO: Ovako slave "orlovi"

On je potom počeo da daje pojedinačne pohvale, a u jednom trenutku je rekao: "Sve bih ih pohvalio, sve ih volim, mogu ovako do sutra". Srbija će u četvrtak samo trenirati, a u petak igra polufinale.

"Već razmišljamo o sledećim protivnicima, ko god to da bude treba da na najbolji način priđemo sledećoj utakmici: bez straha. Ja sam u Granadi rekao svima da ćemo ponovo igrati protiv Španije. Voleo bih njih jer da bi postao najbolji, moraš da pobediš najbolje. Niko to ne zna da li ćemo uspeti, ali niko nam ne brani da damo sve od sebe da to probamo", rekao je Đorđević.

2024 © - Vesti online