Sreda 10.09.2014.
17:28
Beta

“Građani RS žive na rubu siromaštva, a vlast je kriva za to“

Vlast kriva za siromaštvo građana: Mladen Bosić
 

SDS je kandidovao Bosića za premijera RS, ako opozicioni blok na izborima 12. oktobra odnese pobedu.

Prioriteti programa SDS koje je na konferenciji za novinare predstavio Bosić su: smanjenje siromaštva, ulaganje u privredu, te borba protiv kriminala i korupcije, i otvaranje i procesuiranje nekoliko velikih "korupcionaških afera", među kojima i u vezi sa "Šumama RS", nameštanjem tendera u oblasti zdravstva, puteva, kupovinom poslovnih prostora, dodelom kredita.

"Oni koji su odgovorni moraju da odgovaraju i veliki posao je pred novim vlastima: brojne reforme, pravosudnog, penzionog, te sistema socijalnog davanja", istakao je on.

Bosić je poručio da će SDS, ako pobedi na izborima, raditi u interesu građana, a povućiće se iz vlasti ukoliko za dve godine ne ispuni što je obećala.

Po njegovim rečima, nužne su promene u Republici Srpskoj čija je sudbina u rukama naroda koji će na oktobarskim izborima odlučiti o svojoj budućnosti.

SDS u ekonomskom programu predviđa ukidanje monopola određenih firmi i donošenje zakona da bi RS bila privlačnija za investitore.

Bosić je još kazao da državni aparat mora slediti sudbinu svih građana, a prioritet su uštede u javnom sektoru, reindustrijalizacija, zaštita domaće proizvodnje od uvoznih lobija, aktiviranje kontrolnih organa, smanjenje parafiskalnih nameta.

Najavio je i uvođenje dve stope PDV, kako bi se teret krize ravnomerno raspodelio, i smanjenje javne potrošnju u prvim godinama mandata. Bosić je obećao formiranje agencije za borbu protiv korupcije i kriminala, nov zakon o ispitivanju porekla imovine i depolitizaciju policije.

2024 © - Vesti online