Sreda 10.09.2014.
16:37
Srna

''Pred Škotskom je svetla budućnost''

Veliki broj građane je za nezavisnost Škotske
 

On je ovo rekao komentarišući studiju profesora Aleksa Kempa, koji predviđa značajna otkrića u domenu nafte u narednih 30 godina.

"Njegova predviđanja, koja se zasnivaju na detaljnom finansijskom modelu, pokazuju da je pred Škotskom svetla budućnost u oblasti nafte i gasa narednih decenija, sa 99 novih ekonomskih otkrića u naredne tri decenije", rekao je Juing agenciji ''RIA Novosti".

Juing je rekao da studija pod nazivom "Rasvetljavanje budućeg potencijala Severnog mora" pokazuje da polovina preostalih rezervi nafte ostaje da se istraži.

"Polovina naftnog bogatstva Škotske ostaje da se istraži, a posle sticanja nezavisnosti na referendumu možemo da okončamo loše britansko rukovođenje ovim sektorom", rekao je on.

On je rekao da Škotska zaslužuje bolje i da će afirmativan odgovor na referendumsko pitanje 18. septembra dati neophodnu snagu i ovlašćenja da se izvuče maksimalna korist od prirodnih resursa Škotske. Referndumsko pitanje za četiri miliona Škota biće jednostavno - "Da li bi Škotska trebalo da bude nezavisna država?"

2024 © - Vesti online