Sreda 10.09.2014.
10:34
24sata.rs

Potezi kontrolora od kojih građani polude

Građani "jaki" pred kontrolorima, ne i pred komunalcima
 

"Iritira ih kada im tražimo lične karte, govore nam da nismo službena lica i imaju stav da im ne možemo ništa. Bune se i za validaciju jer misle da ih neko na taj način prati. Ipak, najagresivniji su kada ih zamolimo da napuste vozilo. Međutim, kada su komunalni policajci sa nama, to je potpuno druga priča, kucaju karte, ne zameraju se, čak su i ljubazni", ispričali su kontrolori za "24 sata".

I poslednji napad dogodio se kada je putnica bez karte odbila da napusti vozilo.

"Gospođa nije imala nikakvu kartu i nije želela da sarađuje. Zamolila sam je da siđe na sledećem stajalištu, ali odbila je. Nismo ništa mogli i krenuli smo da izlazimo. Ničim izazvana prišla mi je i počela da me čupa, grebe, zarila mi je nokte u vrat. U tom momentu pao mi je mrak na oči. Nakon toga, otišla je ka Ulici Milutina Milankovića kao da se ništa nije dogodilo", priča potresena Milena Stanojević koja napadačicu opisuje kao ženu u ranim tridesetim godinama.

Od zadobijenih udaraca i ogrebotina kontrolorki je prokrvario vrat, poderane su joj ušne školjke, a oseća i bolove u jagodicama. Stanojevićeva, koja gotovo tri godine radi kao kontrolorka, nada se da će napadačica biti pronađena jer su kamere KAF-a snimile ceo događaj.

Još jedna kontrolorka pretrpela je napad u subotu kod Cvetkove pijace. Putnica koja se švercovala pobegla je iz autobusa i pozvala svog supruga U. B. koji je pokušao automobilom da pregazi kontrolorku! Napadač je priveden, a grad se zahvalio Policijskoj upravi za grad Beograd na pravovremenom i efikasnom reagovanju i sprečavanju težih posledica.

2024 © - Vesti online