Sreda 10.09.2014.
09:17
Blic

I četnici hoće da marširaju Pazarom

Ovako je izgledao "pohod na Hadžet" u Novom Pazaru
 

Bratislav Živković, komandant takozvanog Četničkog pokreta, koji je vodio i "Slavjanski odred 'Jovan Šević'" u Ukrajini, preko Fejsbuka poziva na "šetnju kroz Srbski Novi Pazar".

Najavljujući povratak iz Ukrajine, on, kako prenosi Sandžak pres, primećuje da "na kraju krajeva i u Srbiji ima posla za nas četnike".

"Čini mi se kako smo otišli, svi su podivljali. U Novom Pazaru šetaju u uniformama Handžar divizije. Ajd da vidimo kako će srbska NATO vlada reagovati kada se četnici prošetaju Novim Pazarom", kaže Živković.

Posle Krima i istočne Ukrajine, četnici bi da promarširaju i Novim Pazarom
 

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ocenjuje da će država morati brzo, ali ne i ishitreno da reaguje, kako bi pokazala da se neće tolerisati nijedan ekstremizam.


"Duh je pušten iz boce, dobrim delom i zbog zakasnele reakcije države. Ne može se koketirati sa ekstremistima jer ko sa đavolom tikve sadi, o glavu mu se kad-tad lupaju", rekao je Ljajić.

Predsednik Odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru Nikola Jolović smatra da ovom gradu ne trebaju nikakve šetnje nacionalista, već "radna mesta, a za to su najvažniji mir, stabilnost i saradnja dva naroda koja u njemu žive". On se nada da do šetnje četnika neće ni doći.

Pročitajte još:

* Marširala “muftijina vojska“

* BIA sačekala četnike iz Ukrajine

* VIDEO: Reportaža o "četnicima" na Krimu

2024 © - Vesti online