Utorak 09.09.2014.
21:52
Beta

Uertas: Oprezni smo, Srbija je sve bolja

Tandem za velika dela: Marselinjo Uertas i Tijago Spliter
 

"Očekujem težu utakmicu od one u grupi, pošto iz utakmice u utakmicu Srbija igra sve bolje. Njihovi važniji igrači su dobili na samopouzdanju, bolje igraju i biće teže, posebno posle načina na koji su dobili Grčku u osmini finala", rekao je Marselinjo novinarima u Madridu.

Košarkaške reprezentacije Srbije i Brazila igraju sutra od 18.00 u Madridu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Španiji. U prvoj fazi takmičenja Brazil je pobedio Srbiju sa 81:73. Srbija je u osmini finala pobedila Grčku sa 90:72, a Brazil je
savladao Argentinu sa 85:65.

"Očekujem težu utakmicu, možda ne tako ludu. Gledali smo veći deo njihove utakmice sa Grčkom, pripremićemo se", dodao je on.

Marselinjo nije želeo da izdvoji nijednog igrača Srbije, već je rekao da mnogi od njih mogu da povedu svoju ekipu do pobede.

"Imaju mnogo talentovanih igrača na svakoj poziciji. Mnogo igrača može da povede tim sa mnogo postignutih poena. Tu su Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, ali i dva centra su važna i opasna. Ali, i drugi igrači sa klupe daju mnogo energije, posebno u odbrani", rekao je Marselinjo.

U utakmici u prvoj fazi, Brazil je u trećoj četvrtini pao u igri, što je Srbija iskoristila i povela, a tu deonicu dobila je sa 32:12.

"Oni su tada pogađali 'trojke', samopouzdanje im je poraslo. To može da se ponovi, u ovakvim utakmicama je teško steći veliku prednost. Moramo bolje da čuvamo loptu i postižemo poene", rekao je Marselinjo.

2024 © - Vesti online