Ponedeljak 08.09.2014.
15:24
Vestionline

Bitka za istoriju: Nišikori - Čilić (23.00)

Veliko slavlje posle trijumfa nad Đokovićem: Kei Nišikori

Potpuno neočekivano, dve prvorazredne senzacije u polufinalima. Prvo je Nišikori savladao "bledog" Đokovića (3:1), da bi potom Čilić neočekivano lako slavio protiv Federera (3:0).

Biće to prvo finale jednog turnira iz "velike četvorke" još od 2005. godine u kojem se neće naći Đoković, Nadal ili Federer. Kei i Marin odmerili su snage čak sedam puta do sada, a Japanac je bio daleko uspešniji sa pet trijumfa, naspram Čilićevih dva.

„Nadam se da će dosta ljudi u Japanu gledati meč. Iznenađen što sam stigao do finala, ali sam presrećan jer sam ispisao nove stranice istorije, postao sam prvi azijski teniser koji će se boriti za titulu na gren slemu. Nadam se da ću učiniti još neke istorijske stvari“, rekao je Nišikori čiju je pobedu nad Novakom proslavio skoro ceo Japan.

Podsetimo, Marin Čilić prvobitno je bio suspendovan na devet meseci zbog "pada" na doping testu, ali je kasnije odluka preinačena i smanjena jer je ustanovljeno da nedozvoljenu supstancu nije uzeo namerno, već kroz neki suplement.

Iznenadio ceo svet: Marin Čilić

Vratio se u velikom stilu. Prevazišavši samog sebe, pošto je nekoliko puta medijima govorio da razmišlja da se povuče iz tenisa.

„Za momke koji su na vrhu, plasman u finale je nešto normalno. Ali, za neke koji su to uspeli prvi put, to je najveće dostignuće karijere. Kada igram velike mečeve, osećam da imam šansu ako odigram dobro. To je drugačije razmišljanje, nego ranije, jer sam tada osećao da moram da učinim više nego što mogu i tada se moja igra rasturi“, istakao je Čilić.

On se potom osvrnuo i na meč sa Nišikorijem.

„Biće to poseban dan za obojicu, imamo priliku da osvojimo Gren slem i budemo deo istorije. Biće dosta emocija na terenu. Imamo drugačije stilove, tako da će to biti dobar taktički okršaj“, završio je Čilić

2024 © - Vesti online