Ponedeljak 08.09.2014.
10:28
Vestionline

Nedodirljiva Serena ponovo kraljica Njujorka!

Ne staje: Serena Vilijams sa trofejom
 

Trofej na "Flešing Medouzu" ujedno je 18. na grend slemovima čime je Vilijamsova po ko zna koji put dokazala da u novijoj eri retko koja koleginica može da joj parira. Serena se ujedno izjednačila po broju osvojenih trofeja iz "velike četvorke" sa Martinom Navratilovom i Kris Evert. Najbolja u istoriji je Štefi Graf sa 22 osvojena trofeja.

"Čestitam Karolini. Ona zna kroz kakve muke sam prošla, razmenjujemo poruke skoro svakog dana. Karolina, znam da ćeš osvojiti grend slem vrlo brzo, možda čak i u Australiji, tako da moram da se spremam za tebe tamo", poručila je Vilijamsova posle meča.

Prilično lako i ubedljivo, kao i tokom celog turnira, Serena je odnela pobedu. Uzbuđenje je trajalo samo tokom prvog seta kada je viđeno čak pet brejkova. Serena je, naravno, oduzela servis više protivnici. Odmah na startu drugog seta, prva teniserka sveta, brejknula je Voznjacki, a poslednji udarac zadala je u poslednjem gemu za novih 6:3.

"Pre svega, čestitam ti, Serena, stvarno si zaslužila da pobediš. Ti si neverovatan šampion i inspirišes me na terenu i van njega", rekla je Voznijacki.

2024 © - Vesti online