Nedelja 07.09.2014.
19:52
Srna

"Poljska da prizna pripajanje Krima Rusiji"

Krim je bio autonomna republika kao i Kosovo i Metohija navodi Korvin-Mike


Komentarišući situaciju u Ukrajini, on je istakao da nema dovoljno riječi da osudi poljsku politiku prema toj zemlji.

"Šta bi Poljska trebalo da učini? Ona bi hitno trebalo da prizna pripajanje Krima Rusiji. To je bila autonomna republika kao na primer Kosovo i Metohija", napisao je na svom zvaničnom blogu Korvin-Mike.

On je dodao da su legitimne vlasti Krima donele odluku da napuste Ukrajinu i dobile široku podršku stanovništva i gotovo nikakav otpor ukrajinskih trupa, prenosi RIA "Novosti".

"Petar Porošenko je faktički priznao da je Donbas izgubljen i potpisao sporazum o prekidu vatre", dodao je Korvin-Mike.

Prema njegovim rečima, Poljska je pod pritiskom Brisela i Vašingtona, započela destabilizaciju odnosa sa ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem koga su do tada svi poljski političari prihvatali.

"Poljska je pomogla da se organizuje masakr na trgu Majdan. Ona je podržala Kijev protiv Moskve. Poljska nije priznala aneksiju Krima", naveo je.

On je dodao da istovremeno poljski političari ocjenjuju da Kijev ne bi trebalo da prizna "ni de jure ni de fakto" nezavisnost Donjecke i Luganske Republike, jer njihovo stvaranje označava destabilizaciju unutar Ukrajine.

Politički blog Korvin-Mikea (71) je jedan od najpopularnijih u Poljskoj od 2008. godine, sa više od 20 miliona pretplatnika.

2024 © - Vesti online