Četvrtak 08.04.2010.
11:05
Vestionline

Najbolji trener na svetu trenira Borovčanina!

Novi trener srpskog asa biće jedan od najboljih tenera na svetu, Nemac Fric Zdunek, koji je trener i Vitaliju Kličku.Pored braće Kličko, Zdunek je u svojoj karijeri do krova sveta doveo Zsolt Erdea, Dariusa Mihaljčevskog, Ralfa Ročigiania, Artura Grigoriana, Huan Karlos Gomeza, Ištvan Kovačša, Ahmeda Kotieva, Mihaela Lovea, Karola Balzsaja itd. 

Borovčanina i Zduneka je povezao srpski privrednik, koji poslednje tri decenije živi i radi u Nemačkoj koji je veliki prijatelj sa porodicama Kličko i Zdunek, Aleksandar Petrović.

Petrović je upoznao Nenada i Frica u Diseldorfu, uz prisustvo Vitalija Klička i predložio saradnju, što su nemački stručnjak i Vitali prihvatili posle odgledanog meča u kojem je Nenad savladao Nemca Pezija. Saradnja počinje krajem aprila, kada će na pripreme u Austrijski Tirol otići Fric Zdunek, Vitali Kličko i Nenad Borovčanin, gde će ostati 21 dan. Vitali će se pripremati za odbranu titule zakazanu za 29. maj (stadion Šalke, 61.000 gledalaca) protiv Aleksandra Sozenskog, a Borovčanin za uvodnu borbu u tom programu.

Nenada do kraja godine očekuje meč za titulu Intrkontinental WBO, a ukoliko je osvoji bio bi zvanični izazivač šampiona sveta kruzer kategorije i to sa 15-e pozicije na listi izazivača. Za svaki meč će ga pripremati Zdunek, tako da je saradnja na duge staze.

"Na našim prostorima nema trenera za svetske titule niti za 21. vek, što pokazuje činjenica da godinama unazad nemamo šampione. Imaću veliku čast da me trenira jedan od najboljih svetskih stručnjaka, Frac Zdunek, koji je stvorio mnoge svetske šampione, pa se nadam da ću i ja sa njim osvajati titule. Veliku zahvalnost dugujem našem zajedničkom prijatelju Aleksandru Petroviću koji me je preporučio Fricu Zduneku i Vitaliju Kličku da preuzmu brigu o mojoj daljoj karijeri. Na meni ostaje da treniram i da opravdam ukazano poverenje, za koje privilegiju ima mali broj boksera na celom svetu. Pre Tirola boraviću na Mećavniku, kod mog prijatelja Emira Kusturice, gde ću obaviti prvi deo priprema, kako bih kasniji boravak na Tirolu iskoristio na najbolji mogući način. Trenirati u društvu Vitalija Klička i ispunjavati zadatke Frica Zduneka neće biti ni malo lako, ali svakako bez krvavog rada nema vrhunskih rezultate, nema pobeda, nema titula. Ovo je šansa koja se ne propušta, a ja želim da budem šampion", rekao je Borovčanin.

2024 © - Vesti online