Subota 06.09.2014.
18:41
mondo.rs

Novi dres Srbije: Krst i Dušanov zakonik

Možda donesu sreću: Nova rezervna varijanta dresova fudbalske reprezentacije Srbije

Britanski proizvođač opreme Umbro i kompanija Sport Vision (zvanični distributer za Srbiju) predstavili su novi izgled rezervne varijante dresova "orlova".

Reprezentativci Srbije nosiće od nedeljne utakmice protiv Francuske (20,45, stadion Partizana) bele dresove na gostovanjima.

"Novi srpski gostujući dres reprezentuje ponos i nacionalni duh, a dizajn dresa obuhvata niz jedinstvenih karakteristika vezanih za nacionalni tim Srbije. Simbolizuje novu energiju mladih i strastvenih srpskih igrača, 'novu krv' na terenu, na čelu sa novim iskusnim trenerom Dikom Advokatom", saopšteno je.

U kreiranju nove opreme korišćeni su nacionalni simboli. Između ostalih, četiri ocila i pravoslavni krst.

"Ideja je da dres dobije još dublje značenje i da poveže milione navijača sa nacionalnim identitetom i reprezentativcima. Za dres je kreirana odgovarajuća tipografija, inspirisana pismom Miroslavljevog jevanđelja i pismom Dušanovog zakonika, modifikovana u nov i moderan vizuelni identitet, ali i dalje prihvatljiva i prepoznatljiva svim navijačima".

Dres je bele boje, sa belom kragnom, sa dve male, zlatne pruge, koje predstavljaju boju srpskog grba. Sa leve strane dresa dve zlatne trake simbolizuju krst. Na poleđini vrata je srpski grb.

Novi gostujući dresovi biće u prodaji u Sport Vision prodavnicama od sledeće nedelje.

2024 © - Vesti online