Petak 05.09.2014.
20:58
b92.net

Zvezda odustaje od Regionalne lige?

Foto: Ilustracija
 

Predsednik VK Crvena zvezda Viktor Jelenić, izjavio je za B92 da je razočaran poslednjim dogadjajima i da crveno-beli ozbiljno razmišljaju da se povuku iz ovog takmičenja, a da u njemu nisu odigrali ni jednu utakmicu.

"Posle sastanka 2.septembra precizirali smo sve detalje povodom našeg učešća u regionalnoj ligi, uključujući i onaj najvažnii, a to su grupe u kojima će se takmičiti srpski klubovi. Međutim, danas nas dočekalo neprijatno iznenadnje, saznali smo, i to putem medija da je sastav grupa izmenjen, i umesto dogovora koji je već napravljen, išlo se na žrebanje. To znači da su promenjene grupe na poslednjem sastanku pred start tog takmičenja, što je priznaćete, neozbiljno i ne dolikuje ni ligama mnogo nižeg ranga, nego što to regionalna pretenduje da bude" rekao je Jelenić i dodao, da je osim ove neregularnosti veliki problem za njegov, pa i ostale klubove, novac koji mora da se obezbedi za brojna putovanja. Za razliku od košarkaške ABA lige, vaterpolo regionalna liga, ne pomaže finansijski klubove koji u njoj igraju.Suma nije mala, skoro 100 hiljada evra za prevoz i smeštaj klubova na brojnim putovanjima:

"Nadamo se da će Savez da obezbedi sredstva klubovima za takmičenje u ovoj ligi, pošto podsetiću, mi srpski predstavnici moramo da plaćame sve troškove da bi u njoj igrali, za razliku od košarkaške ABA lige koja na različite načine pokušava da pomogne klubovima koji u njoj igraju.Naš jedini cilj prilikom ulaska u ovu ligu bio je da našim igračima obezbedimo veliki broj jakih utakmica, kojih u nacionalnom šampionatu nemamo, iz čega bi na prvom mestu profitirale naše reprezentacije u kojima je veliki broj naših igrača.

Prvi čovek Crvene zvezde najavljuje i radikalnije mere, a to je istupanje iz takmičenja od strane VK Crvena zvezda:

"Pozivamo čelnike saveza da reaguju na ovaj, već prvi znak neregularnosti takmičenja koje nije ni počelo, a čiji kvalitet ove godine znatno treba da podignu upravo srpski klubovi na čelu sa Crvenom zvezdom. Na sastanku čelnika saveza sa klubovima dogovoreno je da će naš savez, štititi interese svih klubova u ovom takmičenju. Medjutim, sada nam je jasno da je naš savez štitio interes samo jednog kluba. Upozoravamo, da nas ovakve stvari i mešetarenja navode na ideju da istupimo iz ovog takmičenja koje nije ni počelo" izjavio je Jelenić za B92.

2024 © - Vesti online