Petak 05.09.2014.
08:00
Telegraf

Zašto žmurimo tokom seksa?

Dobro je samo kada je žmurenje znak potpunog zadovoljstva
 

Kao posledica svega toga javlja se nezadovoljstvo u spavaćoj sobi, koje se odražava na ostale stvari u životu i može da dovede do mnogo ozbiljnijeg konflikta.

Zatvaranje očiju tokom seksualnog odnosa može ukazati na razne probleme: Može da znači da se ne osećate prijatno u vezi sa svojom seksualnošću ili seksualnog izražavanja. S druge strane, zatvaranje očiju za neke ljude znači isključivanje od spoljašnjih uticaja i fokusiranje na osećaj i čula. Može da sugeriše i da se trudimo da se skoncentrišemo na "akciju".

Neki ljudi imaju urođeni stid od seksualnog zadovoljstva ili sopstvenog tela. Ili, u najgorem slučaju, može da ukazuje ​​da ste potpuno isključeni iz situacije, prisutni samo telesno, a duhom ste kilometrima daleko.

Nerešeni problemi među partnerima takođe mogu dovesti do "zatvaranja očiju". Nezavršene svađe, uvrede, emocionalno ili fizičko zlostavljanje ili finansijske nesuglasice su samo neki od razloga koji utiču na seksualnu povezanost.

Ličnost, društvenost, religiozna uverenja i obrazovanje imaju jednak udeo u našem seksualnom ponašanju. Emocionalni i duhovni izazovi koje seks nosi sa sobom ponekad mogu da zahtevaju stručnu pomoć. Unapređenjem seksualnog života postavljaju se dobre osnove za iskreniji i otvoreniji odnos u vezi ili braku.

Zato sledeći put kada tokom seksa zatvorite oči, neka to bude izraz istinskog uživanja.

2023 © - Vesti online