Četvrtak 04.09.2014.
15:47
Suzana Ban

Pouzdana devica

Traume iz mladosti Devica preispituje celog života
 

Zaljubljivanja, avanture i prolazne veze za Devicu su retkost. Ako u ranoj mladosti doživi razočaranje, u stanju je decenijama kasnije da samuje i analizira sve doživljaje iz veze koja je bila promašaj. Svako loše iskustvo im je trajno urezano u sećanju, pa je za ove ljude neobično važno da prve ljubavi dožive na lep, a ne traumatičan način.

Oličenje poslovnosti

Devica je oličenje poslovnosti i odgovornosti. Međutim, bez obzira na to one retko zauzimaju visoki položaj u okruženju gde deluju. Maksimalno dostignuće je šefovsko mesto, a najbolje se snalazi u zdravstvu, farmaciji, ali i samostalnim uslužnim delatnostima.

Hladna je, verna i pouzdana. Ljubav doživljava kao posao, jer njen analitični mozak tako najbolje funkcioniše. Dužnost koju Devica oseća prema partneru često prevaziđe romantičnost i preraste u neke drugačije odnose. Device retko iniciraju rastanak, a kada se to desi, onda su potpuno ravnodušne i bez pokazivanja ikakvih emocija napuštaju

partnera.

Ako u ranoj mladosti postanu roditelji, preterana zahtevnost i kriticizam mogu potpuno da upropaste svaki pokušaj ostvarivanja bliskog odnosa sa decom. Ukoliko u roditeljstvo uđu u zrelijim godinama, odnos se zasniva na tradicionalnom vaspitanju u kome Devica-roditelj sprovodi konzervativna pravila.

Potpuna požrtvovanost, bezuslovna predanost i strogost, čini od ovih ljudi pedantne i pravedne roditelje. Stabilnost i izvesnost Devicine ljubavi nikada ne dolazi u pitanje, ali ipak ih kasnije u životu deca optužuju da su bili kruti i previše zaokupljeni konvencionalnim sitnicama.


Ljubavni život Device je opisan simbolikom Jarca i Saturna, što znači da ukoliko to i drugi pokazatelji u ličnom horoskopu potvrde, ovom horoskopskom znaku je predodređeno da na tom polju moraju najviše da trpe i uče! Zaleđeni ljubavni život u mladosti tokom godina - otopljava. Ukoliko disciplinovano istrpe sve emotivne nedaće na emotivnom polju, mogu se ostvariti u pravom smislu tek u poznim godinama života.

2024 © - Vesti online