Četvrtak 04.09.2014.
14:34
Beta

Vučić: Nije bilo pritisaka da se uvedu sankcije Rusiji

Ako pritisaka i bude, on će ići na premijera Srbije: Aleksandar Vučić
 

Vučić je to kazao na konferenciji za novinare komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da očekuje jači pritisak EU na Srbiju da uvede sankcije Rusiji ukoliko se sukob u Ukrajini bude zaoštravao.

"Ako na nekoga treba da postoji pritisak i ako postoji pritisak on će ići na premijera Vlade. Ja to do sada nisam doživljavao kao pritisak, to su bili razgovori, ne uvek laki, ali mislim da se poštuje pozicija Srbije, a mi brinemo o Srbiji", kazao je Vučić u zgradi Vlade nakon razgovora sa francuskim glumcem Žerardom Depardjeom.

Premijer je rekao da smatra da je za Srbiju i njene građane najbolje da ne uvode sankcije Rusiji.

Dačić: Očekujemo jači pritisak zbog Rusije

"Da li ćemo takav politički stav uspeti da održimo ili će doći do političkih promena, to je već druga stvar, ali sam ja lično veoma odlučan da taj stav Srbije zadržimo", kazao je Vučić.

Upitan o dolasku predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, Vučić je kazao da tu potvrdu još očekuje, ali da će sigurno francuski premijer Manuel Vals doći početkom novembra i da će pokušati da u decembru dovede premijera Kine i još 16 premijera centralne i istočne Evrope.

2024 © - Vesti online