Četvrtak 04.09.2014.
11:28
Srna

Rusija: Ukrajino, ne ulazi u NATO! SAD ne insistiraj!

Ukrajina treba da ostane nesvrstana, inače ko zna šta će biti
 

Lavrov je rekao da pokušaji da se promeni nesvrstani status Ukrajine mogu da "poremete sve napore za iniciranje dijaloga s ciljem da se postigne nacionalna bezbednost".

On je dodao da je Moskva spremna da preduzme "praktične korake" u pravcu deeskalacije krize u Ukrajini, u skladu sa predlozima predsednika Vladimira Putina.

"Nadamo se da će Putinov poziv čuti pre svega u Kijevu, Donjecku i Lugansku", rekao je Lavrov i ponudio saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) radi smirivanja situacije u Ukrajini.

Jaka Rusija je trn u oku

"Zajedno sa OEBS-om, spremni smo da u okvirima kontakt grupe pomognemo sukobljenim stranama da krenu putem praktične stabilizacije situacije", rekao je ruski zvaničnik i naglasio da odluke Saveta Evrope, Saveta bezbednosti UN i OEBS-a u vezi sa Ukrajinom moraju da se provedu, prenosi Itar-tas.

"To se odnosi na događaje poput onih na Majdanu, u Odesi i u vezi sa padom putničkog aviona `boing`", rekao je Lavrov i dodao da postoje veoma velike sumnje u iskrenost Brisela i Vašingtona u vezi sa krizom u Ukrajini.

2024 © - Vesti online