Utorak 02.09.2014.
12:01
Srna

"Doktor Smrt" lociran u Holandiji

Lociran u Amsterdamu: "Doktor Smrt" ili Jusuf Sonmez
 

Tužilaštvo je lociralo Sonmeza, koji je u medijma poznatiji kao "doktor Smrt", uz pomoć svedoka saradnika, a ove informacije je dostavilo glavnom tužiocu Euleksa Džonatanu Ratelu.

- Jusuf Sonmez, koji se nalazi na poternici Interpola, prvooptuženi je u slučaju "Medikus", saopšteno je iz srpskog tužilaštva.

U postupku pred sudom u Prištini sudilo mu se u odsustvu, a Ljutfi Derviši i njegov sin osuđeni su na po osam, odnosno sedam godina i tri meseca zatvora u procesu koji se vodio zbog nelegalne transplatacije organa u klinici "Medikus", kod Prištine.

Poznat i kao "doktor Frankenštajn"

Sonmez je uhapšen početkom januara 2011. godine u Istanbulu, ali je pušten posle saslušanja, uz obrazloženje da ima uredno prijavljeno boravište.

Klinika "Medikus", koja je zatvorena 2008. godine, pominje se i u izveštaju Saveta Evrope, u kom se navodi da su pripadnici albanske OVK trgovali organima zarobljenika tokom sukoba 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

Na osnovu saznanja kojima raspolaže Tužilaštvo za ratne zločine, Sonmez je učestvovovao u transplantaciji organa otetih Srba, Roma i nelojalnih Albanaca u "žutoj kući" na Kosovu i Metohiji.

Turci trguju organima ranjenih Sirijaca?

2024 © - Vesti online