Utorak 02.09.2014.
10:52
Blic, Vestionline

Ko je jači: Nikolić ili Dačić?

Nikolić i Dačić: Sujeta proradila...
 

Varnicu je izbacio Branko Ružić, predsednik Izvršnog odbora SPS, rečenicom da “veruje da će jednog dana Ivica Dačić postati predsednik Republike”. Sasvim dovoljno da dođe do kampanje kad joj vreme nije, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić odgovorio je na izazov.


Na pitanje novinarke Federalne televizije da li je tačno da mu je Dačić najozbiljnija konkurencija na narednim predsedničkim izborima, Nikolić je zapitao: “Da li stvarno mislite da on može da mi bude konkurencija?”

Nikolić je dodao i uvredljivu konstataciju: “Ako u drugoj godini mog mandata neko počne da priča da će biti predsednik Srbije, onda nešto s njim nije u redu.”

Dačić trči maraton

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović kaže za “Blic” da se na poslednjem Glavnom odboru SPS nije razgovaralo o kandidaturi Dačića za predsednika Srbije, ali da se to podrazumeva jer je u pitanju “maraton u kome niko nije pobedio iz prvog puta”.

Neodmerenost i arogancija u Nikolićevom odgovoru možda nisu samo posledica ličnog stila, već i činjenice da ga je Dačić prethodno javno kritikovao jer je na odmor otišao u Tursku gde je za predsednika države izabran čovek koji tvrdi da je “Kosovo Turska”.


- Ima mnogo nelogičnosti u tome da se sad počinje kampanja za predsednika. Dačićeva priča sigurno ima marketinšku pozadinu. S druge strane, i Nikolićev odgovor je neumeren. Verujem da je sve posledica toga da imamo bar tri centra moći i da zato imamo stalno odmeravanje snaga - smatra Dragoljub Anđelković, politički analitičar blizak naprednjacima.

2024 © - Vesti online