Ponedeljak 01.09.2014.
13:22
Beta

Lugansk: Prorusi osvojili aerodrom?

Ukrajinci tvrde: Među prorusima se bore i pripadnici artiljerije ruskih oružanih snaga
 

Ukrajinske snage su dobile naređenje da se povuku u selo Georgivka nedaleko od aerodroma, oko 18 kilometara od Luganska, zbog žestokog artiljersijskog napada "ruske vojske", izjavio je portparol ukrajinske vojske Andrej Lisenko.

On je na konferenciji za novinare rekao da sa strane prorusa, "imajući u vidu preciznost gađanja, ima profesionalnih pripadnika artiljerije ruskih oružnih snaga".

Drugi portparol vojske Ukrajine, Leonid Matjukin, prethodno je na objavio da se "borbe vode između ukrajinskih padobranaca i oklopnog bataljina ruskih snaga kako bi se odbranio aerodrom u Lugansku".

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej izjavio je da ruskih vojnika ima i u Donjecku i da je Ukrajina "u ratu sa Rusijom".

Predstavnici Ukrajine, Rusije i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) danas se sastaju u Minsku, dan pošto je ruski predsednik Vladimir Putin prvi put upotrebio reč "državnost", govoreći o istoku Ukrajine.

Zamenik premijera samoproglašene Narodne Republike Donjeck (NRD) Andrej Purgin najavio je da će jedan ili više predstavnika prorusa učestvovati na sastanku u Belorusiji.

2024 © - Vesti online