Ponedeljak 01.09.2014.
09:50
B. Đ.

Taksista ubio batinaša

Neplaćeni račun izazvao tragediju (Foto: Ilustracija)
 

Ubistvu je prethodila svađa, kada su Željko S. i njegov prijatelj napali taksistu. Naime, Dragan S. je u nedelju, oko tri sata ujutru radio i jednu devojku prevezao do kafića Popara u Ulici Kneginje Ljubice u centru Beograda, tačnije Dorćolu.


- Prema prvim informacijama, devojka je bila nezadovoljna visokim računom za prevoz, pa su taksistu napala dvojica mladića, inače njeni prijatelji. Tada je taksista potegao pištolj za koji ima dozvolu i ispalio metak u grudi Željku S, koji je ubrzo preminuo - nezvanično saznajemo u policiji.


Sa druge strane, prema pisanju beogradskih medija, navodno se ova devojka dovezla taksijem do lokala u Kneginje Ljubice i rekla da nema novca da plati prevoz, pa je zamolila taksistu da joj dopusti da uđe u lokal i pozove prijatelje koji će platiti. Njeni prijatelji su izašli ispred lokala, gde je počela prepirka.

Dvojica muškaraca počela su da tuku taksistu, koji je ušao u svoj automobil, uzeo pištolj iz vozila i pucao u grudi Željka S, koji je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda. Policija je obavila uviđaj na mestu ubistva, a Hitna pomoć je prebacila taksistu u Urgenti centar zbog povreda zadobijenih u tuči. Prema nezvaničnim informacijama, Željko S. je ranije osuđivan zbog siledžijskog ponašanja.


Poslednjih godina taksisti u Srbiji su često na meti. Tako je decembra 2013. godine Mladen S. (19) iz Velike Plane uhapšen nakon što je nožem u grlo tokom vožnje ubo Bojana R. (32), taksistu iz ovog mesta, a potom pobegao. Pretpostavlja se da napadač nije imao novca da plati vožnju. Samo nekoliko meseci ranije, jula prošle godine, posle svađe u saobraćaju, dvojica muškaraca su napali taksistu u beogradskom naselju Sremčica i pretukli ga.


Tokom samo jedne noći septembra 2012. godine brutalno su pretučena dvojica taksista G. P. (30) i M. L. (57) u Beogradu. Najgore je prošao G. P, koga je mušterija nakon što ga je dovezao do Zelenog venca napao mačetom koju je krio ispod jakne i udario po glavi i licu, a onda istrčao iz vozila i mlatarajući krvavom mačetom počeo da trči ulicama. Preplašeni građani dali su se u beg, sve dok ga nije savladala Interventna jedinica.

Sat vremena straha za život


Jedan od najdramatičnijih incidenata sa taksistima dogodio se juna 2013. godine. Milan Ostojić (28), taksista iz Novog Sada, vozio je mladića ka Žablju. U jednom trenutku mladić je zatražio da se zaustave, izašao iz vozila i ispod kamenja uzeo pištolj i seo ponovo u kola. Preplašeni taksista nastavio je da vozi, čak i prošao namerno kroz crveno svetlo da ga zaustavi saobraćajna policija. Međutim, policajcima iz patrole navodno nije mogao da da znak kako je u opasnosti, pa je nastavio put i kada je mladića dovezao do Žablja, što je sve ukupno trajalo oko sat vremena, on je mirno izašao iz vozila.

2024 © - Vesti online