Subota 30.08.2014.
18:48
Vestionline

Fenomenalna Krunićeva: Pala i šampionka Vilmbldona

Najveći uspeh u karijeri: Aleksandra Krunić
 

Mlada Krunićeva ponovo je obradovala Srbiju i pokazala da grabi ka svetskom vrhu. Srpkinja je hrabrom igrom trijumfovala je protiv četvrte igračice na rang listi i dvostruke osvajačice Vimbldona Petre Kvitove.

Već na startu meča, naša teniserka pokazala je se ne plaši favorizovane Čehinje. Brejk na startu meča kao da je dao krila Krunićevoj i pokazao je da Kvitova nije nepobediva. Čehinja je uspela da vrati brejk, a onda ključni trenutak prvog seta. Kod rezultat 4:4 u gemovima, Aleksandra koristi prvu brejk loptu, da bi u narednom odservirala za 6:4, odnosno 1:0 u setovima.

U drugom setu Kvitova je povela 2:0, ali se Aleksandra nije predavala. Usledila je furiozna serija od 4:0. Čehinja se trgla, osvojila naredna dva gema. Onda sledi repriza prvog seta. Kod rezultata 4:4, Krunićeva uspeva da iskoristi prvu brejk loptu za 5:4, a u narednom gemu na svoj servis iskoristila je drugu meč loptu za najveću pobedu u dosadašnjoj karijeri.

Krunićeva je u glavni žreb došla iz kvalifikacija, kao 143. na WTA listi, a trijumf nad Kvitovom joj je tek treća Grend slem pobeda u karijeri. Prethodno je pobedila Katarinu Piter i Medison Kiz.

2024 © - Vesti online