Subota 30.08.2014.
08:00
TPortal

Kako putovati s decom na odmor bez stresa

Odmor sa decom ne mora da bude toliko stresan ako se dobro pripremite

Da biste uspešno stigli na cilj i konačno počeli uživati s porodicom na godišnjem odmoru, najbolje se unapred pripremiti. Čak i ako niste tip osobe koja voli sastavljati liste i čvrsto držati stvari pod kontrolom, morate priznati da je pakovanje za porodični odmor gotovo nemoguće bez toga.

Jednostavno se naterajte i nekoliko dana pre putovanja sastavite listu svih stvari koje su vam potrebne, a tada obavite i kupovinu onog što nedostaje (lekovii, kreme ili pokoji komad odeće).

Jedna od glavnih briga roditeljima je šta sve poneti od lekova u slučaju viroza, uboda i ostalih letnih napasti. Osim samih lekova, nemojte zaboraviti da je vrlo važno da dete pravilno štitite od sunca da se izbegnu opekotine i sunčanica, a tu će vam pomoći kreme, šeširići, naočare za sunce i boravak u kući od 10 do 17 sati.

Takođe je poželjno spakovatii i topliju odeću jer je lako moguće da se baš na moru mališan prehladi, uz poneki kišniji i hladniji dan. Ako ste u nekom mestu prvi put, raspitajte se gde se nalazi ambulanta, a gde najbliža bolnica i gde se možete uputiti lekaru u toku noći.

Osnovni lekovi i pribor koji su vam potrebni:
- toplomer,
- sirup, tablete ili čepići za snižavanje temperature,
- kapi ili sprej za nos u slučaju prehlade,
- sredstva protiv reakcije na ubod i za dezinfekciju rane, zavoji i flasteri,
- hidrološki rastvor u slučaju povraćanja ili dijareje kao i čajevi za ublažavanje simptoma,
- sredstva protiv komaraca i krpelja,
- kreme za sunčanje,
- pinceta,
- baby monitor ako je dete u drugoj sobi.

2024 © - Vesti online