Petak 29.08.2014.
13:56
Srna

Putin: Napadaju gradove kao nacisti

Rusi i Ukrajinci su praktično jedan narod: Vladimir Putin
 

"Mala sela i veliki gradovi su u okruženju ukrajinske armije, koja direktno pogađa stambena područja s ciljem da uništi infrastrukturu. Nažalost, to me podseća na događaje iz Drugog svetskog rata, kada su nemački fašisti držali u okruženju naše gradove", rekao je Putin u jednom omladinskom kampu izvan Moskve.

On je dodao da su Rusi i Ukrajinci "praktično jedan narod" i da je kriza u Ukrajini tragedija.

"Ljudi koji imaju svoje poglede na istoriju i istoriju naše zemlje mogu da se ne slože sa mnom, ali meni se čini da su ruski i ukrajinski narod praktično jedan narod", rekao je ruski predsednik.

On je dodao da Kijev mora da pregovara sa predstavnicima istočnih regiona kako bi se postigao mir.

"Neophodno je primorati ukrajinske vlasti da suštinski počnu ove razgovore - ne o tehničkim pitanjima, nego da razgovori budu suštinski", naglasio je Putin.

Ruski predsednik rekao je da Rusija treba da pojača svoju ekonomsku u vojnu poziciju na Arktiku.

Putin je takođe najavio da ga je ukrajinski kolega Petro Porošenko uverio da će se ruski vojnici koji su uhapšeni u ponedeljak na ukrajinskoj teritoriji, uskoro vratiti kući.

"Ozbiljno vam kažem, mislim da su se izgubili, granica nije jasno označena", ponovio je Putin.

Putin je takođe rekao da se Krim, "sveto mesto" za Ruse, neće vratiti pod kontrolu Kijeva, ističući da su "ruski i ukrajinski narod praktično jedan isti narod", što je publika propratila aplauzom.

2024 © - Vesti online