Četvrtak 28.08.2014.
09:02
Srna, Beta

Preminuo žandarm koga su ranili Albanci

Žandarm ranjen posle sukoba sa šumokradicama u Orlovcu podlegao je povradama na VMA (Foto: Arhiva)

Portparolka prokupačke bolnice Marija Despotović rekla je za agenciju Beta da je žandarm ranjen u četvrtak ujutru oko tri sata, a oko sedam je donet u bolnicu.

"On je imao ustrelnu ranu glave i posle obavljene reanimacije je, u veoma teškom stanju, helikopterom prevezen u Beograd", kazala je Marija Despotović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je više osoba albanske nacionalnosti pucalo na pripadnike Žanmdarmerije koji su obezbeđivali mesto uviđaja.

"Za oružani napad na pripadnike Žandarmerije sumnjiče se osobe koje su u sredu bespravno sekle šumu, a koje su se u četvrtak vratile na isto mesto kako bi uzele oružje, tehniku i predmete koje su ostavile posle incidenta", piše u saopštenju Ministarstva.

U sredu, prilikom obilaska terena, patrola policije iz Kuršumlije zatekla je više Albanaca kako seku šumu kod sela Orlovac. U razmeni vatre jedan Albanac je ranjen.

Predsednik Nikolić izjavio saučešće porodici

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća porodici ubijenog pripadnika Žandarmerije Stevana Sinđelića.
Nikolić je poručio da porodica može da bude ponosna na svog sina, supruga i hrabrog oca, koga će građani pamtiti kao časnog policajca, a njegovi drugovi kao hrabrog kolegu i dobrog prijatelja, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

2024 © - Vesti online