Sreda 27.08.2014.
10:28
Beta

Đurić: Partizan nije kriv za incidente kod spomenika Alijevu

Izvinjenje narodu Azerbejdžana: Dragan Đurić
 

U pismu Đurića upućenom Ambasadi Azerbejdžana u Beogradu navodi se da FK Partizan nije povezan sa postavljanjem jermenske zastave na spomenik Alijevu i da je taj incident smišljen kao provokacija radi kvarenja odnosa Partizana i azerbejdžanskog Neftčija pred njihov susret u evropskom takmičenju u četvrtak.

"Fudbalski klub Partizan izražava svoje duboko žaljenje i krajnje nezadovoljstvo povodom neprimerene i ekstremne provokacije i incidenta koji je zlonamerno povezan sa utakmicama između FK Neftči iz Bakua i našeg kluba", naveo je predsednik crno-belih.

Dodao je da FK Partizan "odlučno osuđuje nasilničko ponašanje i zloupotrebu sporta za političke ciljeve".

"Smatramo da se očigledno radi o pokušaju da se pokvare bliski odnosi i saradnja Azerbejdžana i Srbije i nanese šteta prijateljstvu i partnerstvu dva naroda. Uvereni smo da je taj pokušaj osuđen na propast i da će počinioci incidenta snositi zakonsku odgovornost", kazao je Đurić.

Predsednik FK Partizan je zamolio predstavnike azerbejdžanske ambasade da prenesu tamošnjoj javnosti odlučnost crno-belih da na sportskom polju nastave da grade i unapređujemo prijateljstvo srpskog i azerbejdžanskog naroda. Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se na potstamentu spomenika Alijevu u Tašmajdanskom parku vidi jermenska zastava. Objavljene su i fotografije mladića koji pokazuje srednji prst pred spomenikom Alijevu. Jermenija i Azerbejdžan se spore oko oblasti Nagorno Karabah. Pripojen Azerbejddzanu u sovjetskoj eri, sa većinski jermenskim stanovništvom, Nagorno Karabah je uz podršku Jermenije pokušao da se otcepi, a u ratu koji je usledio između 1988. i 1994. poginulo je 30.000 ljudi.

2024 © - Vesti online