Sreda 07.04.2010.
10:58
Tanjug

Kosovske NVO se žale Stajnbergu

"Želimo da vas obavestimo o našoj brizi i situaciji u oblasti vladavine prava na Kosovu. Dve godine pošto je Kosovo proglasilo nezavisnost i pozvalo misiju Euleks, videli smo mali napredak u oblasti vladavine prava. Pokazatelji za to su nedostatak vladavine prava na severu Kosova i nedostatak konkretnih rezultata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u celoj našoj zemlji“, navodi se u zajedničkom pismu 13 nevladinih organizacija.

Te organizacije apeluju na Stajnberga da iskoristi svoj uticaj kako bi se osiguralo da Euleks ima dovoljno kapaciteta i političke podrške i ispuni svoj mandat.

Među potpisnicima pisma su Klub za spoljnu politiku koji vodi Veton Suroi, zatim Kosovski institut za politička istraživanja i razvoj - KIPRED, Balkanska istraživačka mreža - BIRN i druge organizacije.

Američki zvaničnik je uoči dolaska na Kosovo naveo da ima nameru da tokom posete regionu zatraži pokretanje dijaloga Prištine i Beograda o rešivim pitanjima, a na samom Kosovu želi da utiče na olakšavanje rada Euleksa i poboljšanje odnosa albanske i srpske zajednice, preneli su prištinski mediji.

2024 © - Vesti online