Utorak 26.08.2014.
16:41
mondo.rs

Govor koji je rasplakao Holivud

Poslednji pozdrav prijatelju: Bili Kristal odao poštu Robinu Vilijamsu
 

"Zasmejavao nas je. Svaki put kada bismo ga videli - na televiziji, u filmovima, noćnim klubovima, bolnicama, skloništima za beskućnike, među vojnicima na ratištu...čak i u dnevnoj sobi devojčice koja umire, a upoznavanje sa njim joj je bila poslednja želja, znao je da nas nasmeje. Proveo sam brojne, srećne trenutke sa Robinom na bini. Njegova genijalnost je bila nešto neverovatno, a energija neiscrpna. Sećam se da sam često puta mislio: Kada bih ga osedlao i ostao na njemu osam sekundi, bilo bi strava...bio je smešan uvek i svuda, moj prijatelj...", govorio je glumac.

"Genije je bio na sceni, a najbolji mogući prijatelj van nje - pun podrške, saosećanja i ljubavi. Teško je govoriti o njemu u prošlom vremenu kada je toliko prisutan u sadašnjosti, u našim životima. Skoro 40 godina, on je najsjajnija zvezda galaksije komedije. Teši me misao da Robin i dalje sija punim sjajem...iako su neka od ovih nebeskih tela zapravo ugašena, njihova energija je tolika da, i posle 'smrti' vidimo njihovu svetlost. I videćemo je zauvek. Sjaj će biti toliko jak da će vam zagrejati srca, zasuziti oči, a vi ćete pomisliti - 'Robin Vilijams'".

Kristal je nakon govora koji je rasplakao skoro sve prisutne u sali, prikazao nekoliko Robinovih bravura koje se završavaju insertom sa glumčevog stand-up nastupa u kojem daje savet svom sinu.

2024 © - Vesti online