Utorak 26.08.2014.
11:53 >> 14:45h
Beta, Srna

Ukrajinci zarobili 10 ruskih vojnika, Rusi kažu - slučajno!

Ukrajinski vojnici tvrde da su zarobili 10 Rusa koji su prešli granicu
 

Ruski vojnici greškom su prešli granicu sa Ukrajinom u oblasti u kojoj su patrolirali i nisu pružali otpor prilikom privođenja, izjavio je Itar-tasu izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

"Vojnici o kojima je reč bili su u patroli na rusko-ukrajinskoj granici. Prešli su je greškom u nerazvijenom području u kojem nije bilo znakova", rekao je ovaj zvaničnik.

On je dodao da vojnici, prema raspoloživim informacijama, nisu pružali otpor ukrajinskim oružanim snagama tokom privođenja.

Rusko Ministarstvo odbrane naglasilo je da su ukrajinske trupe nekoliko puta prešle rusku granicu.

Ukrajina: Zaustavili smo Ruse!

"Ukrajinski vojnici nekoliko puta su ulazili na rusku teritoriju odvojeno ili u grupama od preko 500, sa oružjem u rukama ili u oklopnim vozilima, a mi zbog toga nismo dizali buku. Jednostavno smo vratili na bezbedna mesta na ukrajinskoj teritoriji sve koji su to želeli", rekao je ovaj zvaničnik.

Ukrajinske bezbednosne službe objavile su video snimak na kojem su, navodno, prikazani ruski vojnici uhvaćeni u akciji ukrajinskih snaga.

Snimak je objavljen uoči najavljenog sastanka ruskog i ukrajinskog predsjednika u Minsku, na razgovorima o okončanju konflikta na istoku Ukrajine.

U saopštenju se navodi da je privedeno deset ruskih vojnika koji su prešli na ukrajinsku teritoriju u koloni od nekoliko desetina naoružanih pešadijskih vozila.


Ruski tenkovi u Ukrajini, borbe u toku!

Jedan od vojnika predstavio se kao Ivan Milčakov i dao svoje lične detalje, uključujući ime jedinice za koju je rekao da ima bazu u ruskom gradu Kostroma.

"Nisam video gde smo prešli granicu. Samo su nam rekli da idemo na trodnevni marš od 70 kilometara. Ovde je sve drugačije, nije kao što prikazuju na televiziji. Mi smo kao topovsko meso", rekao je ovaj vojnik na snimku.

Ruski vojnici privedeni su sa ličnim dokumentima i naoružanjem nedaleko od malog mjesta Amvrosijivka, u regionu Donjecka, saopštila je ukrajinska državna bezbednosna služba.

Rusija je ranije demantovala da pruža vojnu pomoć prorusima na istoku Ukrajine.

2024 © - Vesti online