Ponedeljak 25.08.2014.
19:34
mondo.rs

Madriđanin koga će Barselona zavoleti

Nova zvezda Barselone: Munir El Hadadi
 

Pred 68.105 posetilaca kultnog stadiona, efektnim golom predstavio se debitant, Munir El Hadadi (18). Trener Luis Enrike objasnio je da je "uskočio" u tim umesto povređenog Nejmara. Pruženu priliku je potpuno iskoristio. Dan posle, većina španskih i evropskih sportskih medija piše o novom Barseloninom talentu.

Mnogi su se iste večeri pitali ko je nepredvidivi napadač, koji vreba šansu za gol konstantnom kretnjom oko odbrane protivnika?

Rođen je u Pokrajini Madrid, u gradu San Lorenco de Eskorijal, ne tako davnog 1. septembra 1995. Otac mu je Marokanac. Fudbal je počeo da trenira u lokalnom klubu Galapagar, a 2010. primetili su ga skauti Atletiko Madrida i doveli u svoj omladinski pogon. Odmah su ga pozajmili obližnjem četvrtoligašu, u čijem je dresu Munir postigao 32 gola na samo 29 utakmica.

Već sledećeg leta, o njega su se otimali Real i Mančester Junajted, ali je odabrao Barselonu i odmah postao polaznik čuvene "La Masije". Tokom 2014. godine debitovao je za Barselonu B i skrenuo na sebe pažnju klubova kao što su Arsenal, Pari Sen Žermen i Bajern. Međutim, ponovo je odabrao Barselonu i 3. marta produžio ugovor do 2017. godine,uz izlaznu klauzulu od 12 miliona evra, koja bi mogla da poraste na 35 miliona u slučaju da se priključi prvom timu, što se i dogodilo.

"Munir 'lomi' protivnike brzinom i protiv toga je teško boriti se. On sve radi tako prirodno... Ima odličan karakter i biće nam od velike koristi, kao i mnogi drugi igrači. U nedelju smo svi imali lepo veče, ali posebno oni koji su debitovali na "Nou Kampu". Navijači Barselone otišli su kući srećni", izjavio je posle pobede nad Elčeom Luis Enrike.

2024 © - Vesti online