Nedelja 24.08.2014.
21:53
Blic

Ubica najavio zločin: Ćerko, ubiću ti majku

Ni zatvor nije sprečio Ivana Milovanovića da počini zločin
 

Nekoliko dana pre ubistva, Milovanović (35) je telefonom iz zatvora pozvao ćerku I.M. (8) i detetu najavio da će joj ubiti majku. O čudnom razgovoru sa ocem, dete se poverilo tetki Bobani Radić, Bojaninoj sestri bliznakinji.


- Dete mi je, pre odlaska na more s Milovanovićevom majkom Jadrankom, ispričalo da ju je tata zvao telefonom i rekao da će ubiti Bojanu. Odmah sam to prenela sestri, ali se ona samo nasmejala. I pored upozorenja, nije verovala da će je ubiti - kroz suze priča sestra Bobana i navodi da joj je dan pred ubistvo bivši zet poslao pismo i molio je da utiče na Bojanu da nastavi da ga posećuje.


Ubica je Bobani napisao i da nema nameru da ubije bivšu suprugu „jer je to mogao da uradi tokom ranijih poseta a i njegovoj ćerci je neophodna majka“.

Ipak, Milovanović je imao sasvim drugačiji, krvavi naum. Nekadašnju ženu je napao u jednoj od dve ljubavne sobe niškog zatvora. Ona je došla u dvosatnu posetu na koju je Milovanović imao pravo jednom u dva meseca. U toj sobi, koja nije pokrivena video-nadzorom, bili su sami. Čuvari koji su bili u blizini, kao i par iz ljubavne sobe do njihove, ništa nisu čuli.

- Molila sam je da ne ide da ga posećuje u zatvoru, preklinjala... Nije me slušala. Išla je kod njega, čak je krila od mene. Mnogo je volela Ivana. Iako je toliko tukao, maltretirao, nije mogla da prestane da ga voli - plačući priča sestra.

U sobi je prekjuče, međutim, izbila svađa i on ju je zadavio rukama. Zločin su otkrili stražari, koji su zatvorenika zatekli kraj tela žene, koja je još davala znake života.

Lekari su pokušali da je reanimiraju, ali su posle sat borbe u 13.30 morali da konstatuju njenu smrt. Ubica, koji je robijao tri godine i 10 meseci zbog trgovine narkoticima, izjavio je policiji da je ubio ženu jer je htela da vodi dete u Nemačku.

Ali, Bobana napominje da nije tačno da je njena sestra planirala da dete odvede u Nemačku. Nije ni mogla, jer nije imala pasoš.

- Ivan bezočno laže, pokušava da nađe alibi. Moja sestra nije imala pasoš jer svekrva i svekar nisu hteli da je prijave na njihovoj adresi stanovanja jer su se plašili da će dete da odvede. Ona jeste planirala da ode iz te kuće, da pobegne i pokuša da se snađe. Međutim, nije htela da vodi ćerku odmah, već tek kada sredi život - priseća se sestra.

2024 © - Vesti online