Nedelja 24.08.2014.
19:27
mondo.rs

Micov: Nisam bacio peškir, ni rekao ružnu reč!

Ne želi polemiku sa Đorđevićem: Vladimir Micov
 

Vladimir Micov poštuje odluku Aleksandra Đorđevića da ga u finišu priprema za FIBA Svetski kup odstrani iz reprezentacije, ali koristi priliku da odlučno demantuje neke navode selektora i medijska tumačenja incidenta na prijateljskoj utakmici protiv Novog Zelanda u Pioniru.

"Pošto sam pročitao selektorovu izjavu datu na konferenciji za novinare, želim samo da demantujem da je došlo do bilo kakvog bacanja peškira. To nisam uradio, niti sam nešto ružno rekao, kako su preneli pojedini mediji", rekao je Micov u telefonskoj izjavi za MONDO i nastavio:

"Moja želja da igram za reprezentaciju je bila prevelika, to sam pokazao za ovih mesec i po dana. Pogotovo što su mi doktori naredili da tri meseca mirujem zbog virusa jetre koji sam imao, a ja sam na svoju želju i svoju odgovornost posle dva meseca pristao da treniram i igram. Samo zbog moje velike želje".

Dosadašnji bek-krilo CSKA, naredne sezone Galatasaraja, nije želeo da ulazi u detalje nemilog događaja, koji je u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena uticao na koncentraciju čitave ekipe, pa su Novozelanđani od "egal" rezultata stigli do devet poena prednosti.

"Neću da ulazim u detalje, niti mi to treba. Pošto vidim da je selektorova konačna odluka da više nisam u timu, samo želim momcima uspeh na Svetskom prvenstvu, a njegovu odluku, naravno, poštujem".

Upitan da li se plaši da će iz cele priče izaći sa narušenom reputacijom, odgovorio je da "nema potrebu nikome da se pravda".

"Selektor je rekao svoje, ja svoje".

Na najvećem gubitku sigurno je reprezentacija Srbije, koja posle ovoga ima samo četvoricu igrača na dve bekovske pozicije - Teodosića, Jovića, Markovića i Bogdanovića. Vremena za naknadne pozive i uigravanje više nema.

2020 © - Vesti online