Utorak 06.04.2010.
23:49
Vestionline

Venger: Barsa je sjajna, a Mesi svemoćan

"Čestitam Barseloni na apsolutno zasluženoj pobedi, jer su bili bolji tim od nas tokom cele utakmice. Šta tek reći o Mesiju, koji je ubedljivo najbolji igrač sveta u poslednjih nekoliko godina. Uvek je u igri, prati situaciju, odlično se kreće sa i bez lopte. Kada je u svom elementu, izuzetno je opasan i, uglavnom, nezaustavljiv.  Posebno mi se dopada kada krene sa loptom prema golu. Tada mi se čini da može da se ušeta u gol", nije štedeo reči Arsen Venger posle meča.

Francuz smatra da je Arsenal propustio priliku posle vodećeg gola.

"Poveli smo 1:0 i stali. To je bio ključ poraza, jer smo im prepustili inicijativu, a tako sa Barselonom ne može da se igra. U svakom slučaju, moji igrači su doživeli veliko iskustvo", dodao je Venger.

Spektakularni Lionel Mesi, koji je postigao sva četiri gola u pobedi nad Arsenalom (4:1) istakao je posle meča na "Kamp Nou" da je najvažnije da je tim uspeo da se plasira u polufinale Lige šampiona.

"Zadovoljan sam, pre svega, uspehom ekipe i plasmanom u polufinale Lige šampiona, što nas ostavlja u trci za odbranom trofeja. Što se moje igre tiče, sve mi je išlo kako sam zamislio. Postigao sam golove i presrećan sam. Ipak, nisam poleteo, već nastavljam da radim kao i do sada. Pred nama je još puno treninga i utakmica do kraja sezone, u kojoj jurimo dve važne titule, prvenstvo i Ligu šampiona", rekao je Mesi posle meča za španske medije.

Argentinac je priznao da će biti veoma teško da ovakvu partiju ponovi već u subotu, kada Barselona u najvećem španskom derbiju gostuje Realu u Madridu, u meču koji bi mogao da odluči novog šampiona Španije.

"Nisam siguran da sam u stanju da ponovim ovakvu igru. Imamo još vremena do Reala, ali i u tom susretu će najvažnije biti da dođemo do pobede, apsolutno je nevažno ko će davati golove", poručio je Mesi.

2024 © - Vesti online