Petak 22.08.2014.
06:43
B. Đokić - Vesti

Bekstvo ili nova otmica?

Potraga: Nestala devojčica Ivana Podraščić
 

Javnost je saznala za ovaj nestanak samo desetak dana posle rešenja slučaja Tijane Jurić (15), koja je 26. jula nestala u Bajmoku i čije je telo nađeno 6. avgusta na putu između ovog mesta i Sombora.

Znajući kakav je zločin počinio Dragan Đurić iz Surčina, koji se iživljavao nad nesrećnom devojčicom pre nego što je zadavio, javnost u Srbiji je prestrašena da u pitanju nije sličan slučaj, pa je opsežna potraga i policije i njenih prijatelja u toku.
Kako saznajemo, devojčica je poslednji put viđena 29. jula kad je krenula u pravcu Kanarevog brda.

Spomen-park Tijane Jurić

Otac ubijene Tijane Igor Jurić namerava da oformi sajtove za nestale osobe i za informacije o pedofilima kako bi se ovakve tragedije u budućnosti predupredile.
- Dok je trajala potraga za Tijanom saznali smo da u Bajmoku žive tri registrovana pedofila. Smatram da takve stvari moraju da budu javne. U planu mi je i da od mesta zločina napravim spomen-park u znak sećanja na Tijanu i o tome sam razgovarao sa gradonačelnikom Sombora - kaže Jurić.

- Otac je prijavio nestanak maloletnice i policija intenzivno radi na pronalaženju devojčice - saopšteno je iz MUP Srbije.


Na profilu na Fejsbuku njeni prijatelji su postavili sliku devojčice i molbu za pomoć.


"Molimo sve da dele stranicu dalje u cilju da se što pre pronađu informacije o nestaloj devojčici! Zasad samo znamo da joj se svaki trag gubi u pravcu Kanarevog brda u Beogradu 29. jula. Devojka ima samo 14 godina i nije nikome mogla da skrivi i naudi!", piše na stranici.


Kako "Vesti" nezvanično saznaju u policiji, oni ne sumnjaju da je u ovom slučaju u pitanju otmica devojčice koja je postala žrtva manijaka, već bekstvo iz kuće, ali zbog činjenice da je nestala pre više od 20 dana, sve opcije uzimaju u obzir.


- Devojčica je već nekoliko puta bežala sa drugaricom od kuće. Kako smo do sada uspeli da utvrdimo, sama je otišla i nemamo informacija da ju je neko evenutalno oteo ili tako nešto. Dete je razvedenih roditelja i pretpostavljamo da su je to uradila zbog porodičnih problema. Bez obzira na sve, intenzivno tragamo za njom jer je u pitanju devojčica od 14 godina za koju niko ne zna gde je - nezvanično saznaju "Vesti" u policiji.

2024 © - Vesti online